неділя, 24 квітня 2016 р.

Великодні пряники


Складові:● борошно - 7 ст.● мед - 250 г● цукор - 250 г● какао - 2 ст.л.● яйця курячі - 3 шт.● масло вершкове - 100 г● кориця, імбир (мелений), гвоздика (мелена) - за смаком● цукрова пудра - 1 ст.● лимонний сік - 2 ст.л.● яєчний білок - 1 шт.● харчовий барвник● сода - 1,5 ч.л.
приготування:
1. На невеликому вогні розтопити масло, мед і цукор. Додати спеції і остудити до кімнатної температури. В окремій мисці ретельно збити яйця і додати в остиглий пряний сироп.2. Поступово додати борошно з содою і какао, вимісити м'яке, еластичне тісто. Залишити в холодильнику на кілька годин (а краще на ніч).3. Розкачати тонко тісто, вирізати печиво бажаної форми. Випікати при температурі 180 градусів 15 хвилин.4. Зробити глазур. Змішати яєчний білок, цукрову пудру і лимонний сік. Пудру додавати поступово, поки глазур не стане по консистенції як сметана.5. Наповнити глазур'ю кондитерський корнетик (я використовую пластикові пакетики з засувкою), відрізати куточок і прикрасити остиглі прянічкі.Прянікі можуть бути найрізноманітнішими: у формі яйця, паски, зайця та ін. До виготовлення таких пряничка можна залучити дітей - буде цікаве і розвиваюче занятіе.Готовий пряник можна упакувати в прозорий папір (робити це слід через пару годин, після того, як глазур повністю висохне), зав'язати стрічку і піднести в якості пасхального подарунка друзям, родичам, колегам.

Немає коментарів:

Дописати коментар