3 способи:
1. Рецепт дуже простий-на 2 кг м'яса - 1 великий ківі або 2 маленьких. Достигли розминаємо руками і перемішуємо з м'ясом, а тверді ківі ріжемо на дрібні шматочки теж перемішуємо з м'ясом. Спеції та цибулю-як зазвичай любите. М'ясо завжди ставало м'яким всього за півгодини !!!
2. Гранат 2 шт (бажано не гранатовий сік а саме гранат) або склянку соку, 2/3 склянки сухого червоного вина (приблизно 150 мг), цибулю (багато) - це приблизно на 4 кг м'яса. Відразу сіль не додаємо, тому що м'ясо дасть сік, а треба цей сік зберегти. Ми залишаємо годин на 10-12 (я залишала на ніч, але якщо м'ясо простоїть довше - нічого страшного), приблизно години за 1,5 до того як будете смажити - додаєте сіль, перемішують. І ще один "секрет" коли починаєш "смажити" м'ясо ... спочатку мяско на шампурі (або на сітці) запечатати вогнем, тобто на відкритому вогні трохи потримати, буквально кілька секунд. М'ясо моментально покривається скоринкою і сік залишається всередині. А потім вже робити шашлик як зазвичай.
3. Залийте м'ясо сильно газованою мінеральною водою і під гніт на 2 години, потім злийте залишки мінералки додаємо всі спеції і перемішуємо з майонезом або сметаною комусь що подобається і залишаємо хвилин на 10-15 і смажимо. будь жорстке м'ясо буде м'яким.

Немає коментарів:
Дописати коментар