Па́ска, також — баба, папушник (грец. πάσχα) — великодній обрядовий здобний хліб, що виготовляється в Україні та ареалах традиційного розселення українців (Не плутайте з Пасха - Великдень)
ІНГРЕДІЄНТИ
- борошно 480 г
- вершкове масло 220 г
- шоколад чорний гіркий 200 г
- волоські горіхи 200 г
- цукор коричневий 110 г
- яйця курячі 2 шт.
- яєчні жовтки 1 шт.
- молоко 1 стакан
- цукор ванільний 1 ч. л.
- дріжджі сухі швидкодіючі 7 г
- кориця мелена ¼ ч. л.
- сіль. ½ ч л.
Молоко підігріти так, щоб воно було теплим, всипати дріжджі, додати трохи цукру і все перемішати.
У чаші комбайна змішати 450 г борошна, цукор, сіль і, вимішуючи насадкою для тіста на повільній швидкості, влити молочно-дріжджову суміш, потім, продовжуючи вимішувати, додати яйця, жовток і ванільний цукор.
Невеликими порціями додати 150 г попередньо розм'якшеного вершкового масла і вимісити тісто.
Ємність з тістом накрити змоченим в гарячій воді рушником і помістити на 20 хвилин в тепле місце без протягів.
Шоколад і горіхи подрібнити маленькими шматочками, змішати корицею, все перемішати.
Робочу поверхню посипати половиною залишилася борошна, викласти тісто, зробити з нього пласт, посипати борошном.
Порізати 50 г вершкового масла маленькими шматочками і помістити на тісто, зверху викласти горіхи з шоколадом.
Згорнути тісто в рулет і викласти в круглу форму, змащену вершковим маслом.
Випікати Паску в розігрітій духовці 15 хвилин, потім знизити температуру до 170 ° С і випікати ще 30 хвилин.

Немає коментарів:
Дописати коментар