понеділок, 25 квітня 2016 р.

Рецепт Великодньої Паски

Па́ска, також — баба, папушник (грец. πάσχα) — великодній обрядовий здобний хліб, що виготовляється в Україні та ареалах традиційного розселення українців (Не плутайте з Пасха - Великдень)


ІНГРЕДІЄНТИ

  1. борошно 480 г
  2. вершкове масло 220 г
  3. шоколад чорний гіркий 200 г
  4. волоські горіхи 200 г
  5. цукор коричневий 110 г
  6. яйця курячі 2 шт.
  7. яєчні жовтки 1 шт.
  8. молоко 1 стакан
  9. цукор ванільний 1 ч. л.
  10. дріжджі сухі швидкодіючі 7 г
  11. кориця мелена ¼ ч. л.
  12. сіль. ½ ч л.
Молоко підігріти так, щоб воно було теплим, всипати дріжджі, додати трохи цукру і все перемішати.

У чаші комбайна змішати 450 г борошна, цукор, сіль і, вимішуючи насадкою для тіста на повільній швидкості, влити молочно-дріжджову суміш, потім, продовжуючи вимішувати, додати яйця, жовток і ванільний цукор.

Невеликими порціями додати 150 г попередньо розм'якшеного вершкового масла і вимісити тісто.

Ємність з тістом накрити змоченим в гарячій воді рушником і помістити на 20 хвилин в тепле місце без протягів.

Шоколад і горіхи подрібнити маленькими шматочками, змішати корицею, все перемішати.

Робочу поверхню посипати половиною залишилася борошна, викласти тісто, зробити з нього пласт, посипати борошном.

Порізати 50 г вершкового масла маленькими шматочками і помістити на тісто, зверху викласти горіхи з шоколадом.

Згорнути тісто в рулет і викласти в круглу форму, змащену вершковим маслом.

Випікати Паску в розігрітій духовці 15 хвилин, потім знизити температуру до 170 ° С і випікати ще 30 хвилин.

Немає коментарів:

Дописати коментар