субота, 23 квітня 2016 р.

Шоколадна паска


СКЛАДОВІ150 г шоколаду з вмістом какао не менше 75%1 кг жирного некислі сиру200 мл вершків жирністю 35%120 г вершкового масла200 г цукрової пудри2 жовтки1 ч. Л. натертої апельсіно- виття цедриготуємо:Сир протріть через сито 2 рази. Збийте 100 г вершкового масла міксером до стану м'якого крему, додайте сир і ще раз взбейте.На водяній бані збийте жовтки з цукровою пудрою, поки маса не збільшиться в об'ємі і не посвітлішає. Додайте збиті жовтки в сирну массу.Разломайте 100 г шоколаду на шматочки і покладіть в миску. Додайте вершкове масло. Поставте миску на каструлю з киплячою водою і, помішуючи, розтопіть шоколад. Злегка остудіть. Що залишився шоколад порубати на маленькі шматочки. Вмішайте розплавлений шоколад в сирну масу, додайте шматочки шоколаду і апельсинову цедру. Збийте вершки. Акуратними рухами з'єднайте збиті вершки з сирною массой.Застеліте форму для паски 3 шарами марлі. Викладайте сирну суміш столовою ложкою, добре притискаючи до стінок форми. Коли форма буде повністю заповнена, накрийте сир вільними краями марлі і подверніте іх.Поставьте форму з паскою на тарілку або в вузьку миску. Зверху покладіть блюдечко і поставте гніт. Помістіть всю конструкцію в холодильник. Слідкуйте за кількістю стікає сироватки в тарілці і періодично зливайте її. Великдень повинна простояти під гнітом 24 год.

Немає коментарів:

Дописати коментар