субота, 23 квітня 2016 р.

Паска на сметані і топленому молоці

складовісметана 300 г.масло слівочное300 р

молоко топленое250 рсахар660 ряйця куріние5 шт.жовтки яічние3 шт.дрожжі100 рсоль10 рцукор ванільний30 рцедра апельсинаізюм100 рцукати100 рмука1400 рмасло растітельное50 рприготуванняЯйця і жовтки збити віночком з цукром, але не фанатично (до піни), а щоб просто добре перемішалося.Додати дріжджі, добре вимішати. Додати сметану і пряжене молоко. Для того, щоб зробити пряжене молоко, треба молоко закип'ятити і поставити його нудитися на маленькому вогні протягом 2 годин під закритою кришкою, періодично помішуючи. Можна томити в духовці або налити молоко в термос на 6-8 годин. Молоко повинно придбати коричневі кольори і специфічний смак і запах.Додати масло кімнатної температури, порізане на шматочки. Добре перемішати. Поставити в тепле місце, накривши рушником, на 12 годин. Найкраще на ночь.К опарі додати цедру, помитий і обсушену родзинки, цукати, ванільний цукор.Поступово додавати просіяне борошно. Спочатку замішувати тісто дерев'яною ложкою, а потім - руками. Місити бажано не менше 30 хвилин. Додатково муки не додавати, а руки змащувати маслом, щоб менше липнуло, тому тісто виходить м'яким, трохи липким.Накрити тісто чистим рушником, поставити в тепле місце на 1,5 години. Зверху на рушник поставити освячену гілочку верби.Тісто виросло. Викладати тісто в змащені застелене кулінарним папером формочки на 1 \ 3 висоти. Поставити в тепле місце до того моменту, поки тісто не виросте на всю висоту (приблизно 45 хвилин). Змастити паски зверху жовтком, розчиненим декількома краплями холодної води.Випікати при 190 ℃ приблизно 45 хвилин (все залежить від величини формочок). Тому треба орієнтуватися на смачний запах з духовки і золотистий колір випечених пасок зверху.

Немає коментарів:

Дописати коментар