середа, 28 квітня 2021 р.

Паска з родзинками і цукатами



Свято наближається! Тож саме час готувати паску.

Інгредієнти

100 мл рому,
50 г родзинок,
100 г цукатів,
500 г пшеничного борошна,
20 г свіжих дріжджів,
7 курячих жовтків,
1 ч. Л. ванільного цукру,
200 г цукру,
200 мл молока,
3 ст. л. апельсинової цедри,
150 г вершкового масла,
1 щіпка солі,
1,5 ст. л. меду,
4 ст. л. білкової глазурі,
2 ст. л. пасхальної присипки.

ГОТУЄМО

1. Для замочування сухофруктів найкраще взяти ароматний ром, але це за бажанням. Можна замочити сухофрукти в воді, проте, з ромом паска вийде набагато ароматнша. Перед тим, як замочувати родзинки в цукатами, промийте їх чистою водою. У мисці змішайте просіяне борошно, сіль, цукор і ванільний цукор.

2. Акуратно заздалегідь відокремте жовтки від білків. Жовтки перелийте в глибоку миску.
Влийте в миску з жовтками тепле молоко - не вище температури тіла (36 градусів). 

3. Свіжі дріжджі розламайте на шматочки і також покладіть в миску з молоком і жовтками.
Гарненько все розмішайте віночком. На цьому етапі можна миску накрити і прибрати в тепле місце на 15 хвилин. Але якщо є хлібопічка - можна використовувати її для замісу і підйому.

4. Всипте в чашу хлібопічки борошно з цукром і сіллю. Туди ж влийте яєчну масу з молоком і дріжджами. Або ж, у варіанті без хлібопічки, з'єднайте піднялася опару з мукою і розмішайте. 

5. У хлібопічці встановіть режим тісто або звичайний режим, який спочатку замішує, а потім дає тісту піднятися.
Через 20-30 хвилин настоювання сухофруктів ром можна злити.
Насипте в тісто сухофрукти. Маса вийде досить рідкою - борошно додавати не варто, щоб тісто не «забити». Також додайте розтоплене вершкове масло.
Обшпарте апельсин окропом, після чого обсушити його і зніміть цедру. Покладіть її в тісто.

6. Перемішайте все і накрийте миску з тістом, приберіть в тепле місце на годину. У хлібопічку просто закрийте кришку, дочекайтеся закінчення замішування і підйому, який буде тривати хвилин 30-40. За цей час тісто має добре піднятися в обох випадках.

7. Розкладіть пишне тісто по формах приблизно наполовину - щоб точно не «втекли». Поставте в духовку на 20 хвилин на расстойку, а потім хвилин 25 запікайте при 180 градусах.

8. Поки паски печуться, зробіть глазур. Готовим паскам дайте охолонути, після чого покрийте їх глазур'ю і посипте пасхальної присипкою. Залиште на столі, щоб глазур підсохла, після чого накрийте випічку рушником.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар